Paquita B

Paquita B

dilluns, 13 de desembre del 2010

EL DIA DE SANTA LLÚCIA

  El dia de Santa Llúcia, els suecs fan una festa en la que celebren el començament de les festes de Nadal. En la que mengen i beuen. Les nines es vesteixen de Llúcia, amb un vestit  llarg blanc i una corona de set espelmes al cap i els nins duen un capell acabat en punta decorat amb estrelles. Fan un pastissets que anomenen "moixos de Santa Llúcia" i se'ls mengen desprès haver cantat cançons de nadal. Regalen també aquests pastissets al mestres de escola, jutges i polítics per desitjar-los sort i que siguin justs amb la seva feina. També elegeixen a una de les nines perquè sigui la Reina de les festes de Santa Llúcia, a la que posen una corona. Ho sé perquè durant anys vaig tenir una veïnada sueca i tal dia com avui sempre hi tenia convidats a ca seva. Ara anat a viure a un altre costat i crec que ha venut el pis.

  En aquestes dates quan ens falta qualcun dels nostres, aquestes festes no tenen el mateix significat. I així com van passant els anys, tal vegada alguns hi afegim tristor. 

  No es viu igual a les cases on hi ha infants de menys set o vuit anys (ja sabeu perquè) que a les altres. La alegria, il·lusió i innocència amb la que els infants viuen aquestes festes, fan que els que els rodegen se'ls hi contagi un poc d'aquesta alegria, il·lusió i innocència.

  Des de aquest bloc vos vull desitjar Bones festes, Bon Nadal, Bon Any i que els Reis vos dugin tot el que heu demanat. 

  Que per uns podria ser que els cors dels polítics es reblaneixi un poquet i no sols pensin en la mar com un mitjà de replegar doblers, sinó que hi ha persones que amb molt de sacrifici mantenen unes embarcacions, que tal vegada en un altre lloc serien considerades com un bé cultural patrimoni de tot un país.

  Per uns altres podria ser que a la fi aquell museu que des de fa tants d'anys demanen, es converteixi en una realitat palpable i visitable.

  Per uns de més enllà que tot el que té a veure en la Marina Tradicional, d'una vegada i per totes, es tractés amb la cura i respecte que mereix.

  Per uns altres... (per això hi ha els comentaris, afegiu els que creieu que ens podrien dur els reis).

  Per acabar vos demano que seieu infants, i que espereu aquest nou any que ve amb la alegria i il·lusió dels infants, perquè tal vegada aquest SI serà l'any en el que podrem aconseguir el que desitgem. I si no, idò!, per l'any que ve!. Que mai ens falti la alegria i la il·lusió dels infants per a continuar en la nostra feina de escampar l'amor i la estimació a la nostra Marina Tradicional, a les nostres barquetes, a les nostres tradicions, tant marineres com les altres.

  Que sia per molts d'anys i en vida vostra.

  Amen. 

  

2 comentaris:

  1. Pel que fa al patrimoni de la Mar, jo"només" deman que s'el tengui en la mateixa consideració que es te al patrimoni arquitectònic, arqueològic.....
    I en general demano que tinguem unes bones festes i un feliç i solidari any nou tots plegats.
    Molts d'anys Joan

    ResponElimina