Paquita B

Paquita B

divendres, 27 d’agost del 2010

Com ens agradaria que fos la Diada?

Amb aquest títol no vull crear polèmica, es a dir no vull fer cap crítica a la Diada actual, ni vull que en facin els que hi afegiu comentaris . Tan sols és per veure com es podría millorar en un futur llunyà o més pròxim la nostra Diada de Vela Llatina de Mallorca, afegint els que creieu que hi falta.

Així que començaré per dir que el que hi ha ara està bé, la Diada sempre ha estat una regata i crec que així ha de ser, però... com tot sempre es pot millorar.

La meva visió de futur es una regata envoltada de altres esdeveniments, per exemple una petita fira nàutica que tingués a veure amb la restauració y conservació de les embarcacions participants, com a caps, veles, bocells i corrioles, pintures, patents, talls de mestres d'aixa, etc.
També hi afegiria cultura, cultura marinera tradicional, que ens falta molt, llibres, exposicions, conferències, etc.
Crec que també s'hi podrien afegir un altre tipus de competició que no sols les proves a vela, una regata a rem, no estaria malament. Algun tipus de competició de marineria i navegació, com exemple podria ser: fer desamarrar una embarcació i fer-la sortir del port, fer un recorregut, curt, però navegant amb varis rumbs a favor, en contra del vent i fer-la tornar a amarrar en el seu lloc. Aquesta competició podria tenir diferent tipus de puntuació, contra-rellotge, etc.
Una altra cosa a afegir a aquesta futura Diada, seria un premi o concurs per les embarcacions més ben conservades o restaurades segons la embarcació original.
I una cosa que no hi pot faltar a aquesta futura Diada, com a sa d'ara, son sa festa i els menjars, aquests soparets i dinars no hi han de faltar mai, son el ànima de la Diada.

A mem que hi afegiu la resta.

2 comentaris:

  1. Crec, amic Joan que ,dins la Diada o fora d'ella, s'hauria de fer una fira(?) oberta a tothom per tal de donar a conéixer el mon de la marina tradicional....embarcar gent a les nostres barques per tal que coneguin la vela llatina (jo mateix vaig ser captat així l'any 2000)....si no es fa quelcom semblant correm el perill de caure en l'endogàmia cultural...totes les "tribus" :)necessiten sang fresca....renovar-se...no et sembla?

    ResponElimina