Paquita B

Paquita B

dissabte, 7 de setembre del 2019

EL FUTUR DE LA VELA LLATINA ES OBERT

Aquesta es la primera entrada que faig aquest any, un poc tard, però hi hagut una pèrdua a la meva família, ens va deixar el darrer que va conèixer la Paquita B en construcció i això m’ha deixat un poc tocat. Però ara ja m’han tornat ses ganes de escriure i continuar amb aquest blog.

Estam a poc dies de celebrar-se la Diada de Vela Llatina i la participació aquest any tornarà a ser excepcional, més ben dit de record, ja s’ha passat els cinquanta inscrits, número crec que mai assolit. 
Això es gracies a una classe que té pocs anys, la OBERTA, escrit amb majúscules, per que ho mereix.
 
La Diada ha estat durant anys un referent en la competició de la vela llatina. Una festa, però competitiva, on les embarcacions venien de diferents llocs de Mallorca i de les Balears, inclòs alguns anys de altres indrets de Espanya. Per fer-se amb el apreciat primer lloc a la “Diada” que donava a la embarcació, patró, armador i tripulació una patina de “herois” per a tots els aficionats a la vela llatina. Malauradament aquells temps varen passar i la vela llatina es passejava un poc en declivi, any rere any es perdien embarcacions i allò no anava.

Però la curolla de la vela llatina revifà ajudat per diferents circumstancies, armadors en ganes de mantenir embarcacions tradicionals, no de deixar-les morir, la necessitat de mantenir un patrimoni marítim que no caigués al oblit, i per el que jo crec més principal, un club que ha cregut sempre amb aquest aparell i que es per avui un referent amb el manteniment d’aquesta vela, el Club Nàutic de Cala Gamba.

Recollint a aquests armadors amb ganes de navegar a vela llatina, però que pensaven que la competició no anava amb ells, o a aquells que un poc cansats de la competició que exigeix a la tripulació i a la embarcació un esforç considerable i ja tant uns com l’altra no estan per això, o aquells que encara no tenien una suficient experiència en la competició però volien provar com es aquest mon. Per a tots aquest i altres el Club Nàutic de Cala gamba els hi oferí, la possibilitat de sortir a navegar, prendre una sortida, fer un recorregut i arribar a un punt, com a un mag, traient-se de la màniga, una classe no competitiva, la Classe Oberta.

La Classe Oberta junta tot el dit en el paràgraf de abans i altres coses més. També oferir avantatges als armadors que venien a participar a les proves organitzades per el club.  I aquesta classe any rere any augmentà, les embarcacions de les altres classes, Regata i Llaüts Clàssics, que encara resistien, veren que de cada any, com aquella classe un poc aliena a la competició, augmentava la participació de les embarcacions a les proves en les que competien.

Ara des de fa uns anys la classe més nombrosa a les competicions de vela llatina, justament son les inscrites a una classe no competitiva, que surten per el plaer de sortir, que no es veuen obligades a fer un recorregut de principi al fi, si no volen. Naveguen d’altre manera tan sols per el plaer de navegar, de fer una sortida sense apurar, de no fer cenyides a rompre, etc.

Tot això en hauria de fer reflexionar a tots els aficionats a la vela llatina, de que es el que volem fer, de cap on volem anar i fins on volem arribar, ara seria un bon moment aprofitant la concurrència a la Diada on ens trobarem, no tots, però si un bon grapat de navegants. Hauríem de aprofitar aquest moment per parlar-ne. Per revifar associacions, o fer-ne de noves, refondre classes, fer-ne de noves, o qui sap el que...

Com dic en el títol, El FUTUR DE LA VELA LLATINA ES OBERT.

5 comentaris:

  1. Molt bona entrada, me sap greulaperdua femiliar, però hem de seguir.
    s'ha de mencionar l'inventor de la clase oberta, en Biel Rosselló, que ees el que la vaimplantar i vaalluitar per aglutinar la majoria d'embarcacions, sense ganes de competició, nomes de navegació.
    Estem trabalant per revifar l'associació de vela llatina de Mallorca i si fos necessari d'altres que es trobin a faltar.

    moltes gràcies per escriure i ens veiem a la GRAN DIADA de Cala Gamba

    salut i llenya

    ResponElimina
  2. FINALLY FREE FROM HERPES VIRUSI thought my life had nothing to offer anymore because life became meaningless to me because I had herpes virus, the symptoms became very severe and bold and made my family run from and abandoned me so they won't get infected. I gave up everything, my hope, dreams,vision and job because the doctor told me there's no cure. I consumed so many drugs but they never cured me but hid the symptoms inside me making it worse. I was doing some research online someday when I came across testimonies of some people of how DR ADIGBA cured them from herpes, I never believed at first and thought it was a joke but later decided to contact him on the details provided and when I messaged him we talked and he sent me his herbal medicine and told me to go for a test after two weeks. Within 7 days of medication the symptoms disappeared and when I went for a test Lo and behold I was NEGATIVE by the Doctor Who tested me earlier. Thank you DR ADIGBA because I forever owe you my life and I'll keep on telling the world about you. If you are going through same situation worry no more and contact DR ADIGBA via dradigba@gmail. com or WhatsApp him via +2348077875210. he is good too to cure all type of disease and virus. 1 HIV cure 2 cancer 3 diabetes 4 hepatitis 5 herpes. You can contact if you are having any problem... 

    ResponElimina
  3. Good day to all viewer online am so happy sharing this great testimony on how i was checking for solution in the internet then miraculously i came Across Dr.idowu the powerful herbalist that Cure Numerous individuals Herpes simplex Virus,so I contacted him base on the testimonies I?m seeing about him on the internet, I was cured too by him, kindly contact him actoday through his email he can help you email ; {dr.idowuherbalhome@gmail.com} and so he can cure types of diseases like,HEPATITIS B,DIABETICS,CANCER,HPV,LOW SPERM CAM HIV/STDS FIBROSIS LOST OF WEIGHT .. all thank to you Dr idowu for your kindly help in my life his whatsapp  number +2348052789941.{+2348052789941} if you have any problem you can contract him immediately save life pls ,yours health is urs  wealth ,is not  fake pls ,give him a trial ..thanks  you dr,idowu onces again,thanks you .

    ResponElimina
  4. All thanks to DR MACAULAY, My name is janet lopz,i am from Arkansas USA. I was suffering from HIV for over 5 years, i was hopeless until one of my friend directed me to a man called DR MACAULAY, she said he cures cancer,herpes,Diabetes e.t.c,i never believed her but after a lot of talk, i decided to give him a try, just few days ago i contacted him and he told me what to do which i did and he prepared a herbal medicine and sent to me with prescriptions on how i will take it for a period of days. After i finished taking the medicine he told me to go for a test which i also did and when the result came out i was surprised to see that i am negative,I am proud to tell you the i am the most happiest person on earth. i will for ever be grateful to God Almighty for using DR MACAULAY to reach me when i thought it is all over, today i am a happy woman Big thanks to DR MACAULAY If you have any problem and you need help, You can contact through this information

    phone number +2348113717132

    whatsapp number +2348113717132

    Email; DR.MACAULAYHERBALHOME@YAHOO.COM

    ResponElimina
  5. All thanks to DR MACAULAY, My name is janet lopz,i am from Arkansas USA. I was suffering from HIV for over 5 years, i was hopeless until one of my friend directed me to a man called DR MACAULAY, she said he cures cancer,herpes,Diabetes e.t.c,i never believed her but after a lot of talk, i decided to give him a try, just few days ago i contacted him and he told me what to do which i did and he prepared a herbal medicine and sent to me with prescriptions on how i will take it for a period of days. After i finished taking the medicine he told me to go for a test which i also did and when the result came out i was surprised to see that i am negative,I am proud to tell you the i am the most happiest person on earth. i will for ever be grateful to God Almighty for using DR MACAULAY to reach me when i thought it is all over, today i am a happy woman Big thanks to DR MACAULAY If you have any problem and you need help, You can contact through this information

    phone number +2348113717132,

    whatsapp number +2348113717132

    Email; DR.MACAULAYHERBALHOME@YAHOO.COM

    ResponElimina