Paquita B

Paquita B

dilluns, 18 d’abril de 2011

DE LA PÚBLICA A LA PRIVADA, O NO?

 Si heu anat a veure la darrera entrada del bloc d'en Joan Sol, La mar és el camí, (aquest senyor, i no faig conya, és un referent per a mi) es fa la mateixa pregunta que la majoria de aficionats, amants, entusiastes, etc. de la marina tradicional, concretament els de la vela llatina. Com fer un relleu generacional,  de quina manera podríem implicar a la gent jove en la nostra afició?
  He fet un comentari a aquesta entrada, que tal vegada ens varem equivocar en anar a tocar a la porta de les administracions públiques (qualsevol de elles) quan anant a la empresa privada tal vegada hi podríem haver tret més profit. Vista la poca, com ho diria, 'voluntat' que a vegades els polítics tenen a favor del patrimoni marítim de qualsevol sort. De veritat no ho sé. No sé com implicar a una empresa privada a fer negoci amb la marina tradicional o en fer regates de vela llatina, ni com implicar a la pública, el meu capet no dona per més.
  Les idees surten de ell, però a vegades tan sols son idees, que desprès a la hora de la veritat no es podem dur a terme, per qualsevol entrebanc, molt raonable i en que el meu capet no hi havia caigut. 
  Però desprès fent una volta per les pàgines que tinc com a favorites, he passat per la del Club Nàutic de Cala Gamba (on està amarrada la Paquita B). El club està posant una iniciativa per treure doblers a través de la publicitat, la que trobo molt legítima. I aquest capet ha pensat (desprès de omplir el quarto de fum) que els participants en les regates de vela llatina també en podríem fer de publicitat, tenim un bon mostrador on posar-la, les nostres veles. Es comú per tot arreu veure les veles dels vaixells que participen a regates plenes de publicitat. Perquè no en podem dur noltros?
  Be això nos ho hauríem de pensar, es veritat que quan es va redactar el darrer reglament de regates tal vegada no hi varem pensar amb això, però ara seria una bona hora per fer-ho. 
  Trobaríem empreses que la volguessin pagar? Homo, crec que si, ... si el preu no és abusiu.
  Tots dur la mateixa o dur cadascun diferent? Això dependria de la quantitat de anunciants o de més coses.
 Qui ho hauria de gestionar, cadascun la seva o fer pinya? Aquí penso que és on hi hauria molt de debat, i llargues hores per parlar-ne.
  La nostra Associació ho podria fer?...
  Son moltes preguntes que no sé respondre, però de veritat si no ens movem no farem res i jo no sé cap on tenim que anar, si pública o privada. Quina és la vostra opinió?
  Jo no ho tinc gens clar.
  Fins una altra. 

2 comentaris:

 1. Amic Joan:
  Jo no m'imagino el meu botet amb "limpieza de fosas sépticas X" escrit a la vela. Jo crec que els tirs van per un altra banda:
  És dificil engrescar els joves amb la vela llatina, per un motiu molt clar: No els agrada, a ells els agrada córrer, el windsurfing, o la vela lleugera en general. En el meu cas a cap dels tres fills meus els agrada, emperò estic segur que quan es facin grans els agradarà, perque l'hauran mamada de joves i quan ja no ho ets tant.....et tiren més aquestes coses.

  Jo posaria més l'accent en la questió patrimonial i que ens esponsoritzassin les institucions en tot cas i ens donéssin incentius perque tenir una barca tradicional resultés interessant, sense això no té sentit sembrar perque els camps on sembrem potser d'aquí a no masses anys hauran desaparegut.

  ResponElimina
 2. Crec que és el que esperen, així no hauran de gastar temps ni doblers amb 'aquells boixos de les barquetes de fusta.'

  ResponElimina