Paquita B

Paquita B

diumenge, 9 de gener de 2011

DIARI DE NAVEGACIÓ VIRTUAL

  Ho sento però m'he enganxat, a la navegació virtual. Aquest joc de fer la Barcelona World Race de forma virtual es una passada, et fa viure un poquet la navegació d'altura, encara que siguis assegut davant el ordinador, dormir al teu llit i menjar ,assegut a la taula, uns bons aliments cuinats de veres. 
  Es veres que has de estar pendent de la navegació del teu vaixell virtual i hi has de anar un parell (mallorquí, es a dir que son qualsevol nombre menys dos) de vegades al dia a asseure't  davant la pantalla i el teclat per modificar el rumb, comprovar la informació meteorològica per les properes hores i decidir segons de on ve el vent el rumb que seguiràs. Te'n vas a dormir quasi pensant en que demà el matí a primera hora tornaràs a encendre el ordinador i comprovar per on esta el teu vaixell. I així un quants cop més al dia.
  Si m'ho prenc així i estic a terra amb totes les comoditats que puc i qualcuna més, llavors penso amb els que estan embarcats, les hores de mar i mar la voltant del vaixell, vigilant si es veu una vela per qualsevol punt del horitzó que et pugi dir on estan el teus contrincants, si t'agafen o tu els agafes. Sofrir el mal temps, com va ser ahir, en que varem navegar tot el matí amb vent de proa amb força de més de vint nusos, les ones que deuen fer de veres el vent de més de vint nusos i la nau s'apropava als quinze de velocitat. 
  I aquella gent, la que tripulà el vaixells de veres, que a munt sols son dos, no sols han de aguantar les inclemències meteorològiques, o les bonances, sinó que s'han de aguantar a ells mateixos i al seu company. Por ser molt dur, has de tenir un cap a prova de bomba. Perquè el cap no et pot fallar, perquè si et falla s'acaba tot. Has de ser un tipus fort en tots els aspectes. Penso que no sols té un mèrit enorme poder acabar aquesta regata, així que a més acabar primer t'ha de donar una alegria enorme (quasi tanta com quan ens donaren el Far de la Banya Blog Award, he dit quasi, no que sigui igual).
  Bé al que anàvem, he decidit anar posant el diari de navegació dia rere dia, el que fem (dic fem perquè som en Martí i jo els que hi anem embarcats, de forma virtual, es clar) aniré fent una entrada cada setmana, (la primera setmana està ja en el bloc al apartat de comentaris, a la entrada "la Paquita B i la volta al mon") on contaré dia a dia, les coses que se me'n passin pel cap junt amb la situació de la navegació virtual. Crec que pot ser divertit. Així que comencem.
  Diari de Navegació: 9-01-2011
  Hora: 23:34
  Milles recorregudes: 1.356 (avui 361, un altre marca)
  Velocitat: 6.8 n.
  Vent: NNO, 6.4 n.
  Rumb: 211º, cap a Canarias.
  Situació: Long. -13.30; Lat. 32.24
  Lloc del ranking: 6.246 (hem guanyat a prop de 1.400 posicions)
  Novetats: Naveguem amb el espinaker. Tot el dia el vent ens ha anat rodant de ponent a nord i davallant de intensitat. Esperam que quan ens apropem més a les Canarias, i segons les previsions, tornarà a augmentar. Encara no tenim decidit si passarem per en mig de les illes, o les envoltarem, tot depen del vent. 
  Fins demà.
Diari de Navegació: 10-01-2011
Hora: 22:43
Milles recorregudes: 1.536 (avui 280)
Velocitat: 8.5 n.
Vent: NNE, 8.7n.
Rumb: 242º, cap a Canarias.
Situació: Long. -13.4; Lat. 30.6
Lloc del ranking: 6.271 (hem perdut 25 llocs)
Novetats: Encara que el vent ens ve favorable, no bufa en la suficient força per avançar a més de 10 nusos. Hem fet 480 milles però no totes amb la direcció correcte, ja que hem anat cercant el vent. Si les previsions del temps no ens enganyen, en tindrem demà i haurem de passar les Canarias pel nord o tal vegada passar per en mig. Hem navegat quasi tot el dia amb el espinaker, sols durant unes hores que el vent a rodat ens ha permès posar el genaker i dur un rumb més adequat, però llavors ha tornat a rodar i amb tornat com antes. Passarem la nit d'aquesta manera demà el matí segons el vent veurem el que fem.
Fins demà.
Diari de Navegació 11-01-2011
Hora: 23:19
Milles recorregudes: 1.790 (avui 254)
Velocitat: 12 n.
Vent: NNE; 13n.
Rumb: 252º, cap el mig del Atlàntic.
Situació: Long. -16.1; Lat. 28.13
Lloc del ranking: 6.599 (hem perdut 328 llocs)
Novetats: En aquest moment estam passant entre les illes de Tenerife i Gran Canaria, no fa molt que hem virat i pres rumb cap el mig del Atlàntic. Tot el dia hem navegat amb el espinaker. Pareix que el vent no canviarà de direcció, si no ho fa intentarem passar pel nord de les illes de Cabo Verde i desprès ja ben en mig del Atlàntic, quasi a vora de Brasil, virar ja cap el sud i si el vent segueix anar de través cap a la porta del Atlàntic. De moment això es tot, fins demà.
Diari de Navegació 13-01-2011
Hora: 22:28
Milles recorregudes: 2.465 (mitja 387, nova marca)
Velocitat: 14.9 n.
Vent: NE; 18.7n.
Rumb: 206º, cap el arxipèlag de Cabo Verde.
Situació: Long. -21.8; Lat. 19.2
Lloc del ranking: 6.603 (hem perdut 4 llocs)
Novetats: Debut a una despistada familiar ahir no vaig poder fer el diari (passarà més d'una vegada). No naveguem a tota la velocitat que podríem perquè hem de passar les illes de Cabo Verde i per les previsions meteorològiques hem de anar a cercar la costa de Brasil, perquè per Àfrica no hi ha vent. Ahir vespre vàrem aconseguir navegar a 17.9 nusos de moment la nostra marca en velocitat, però esperem batre-la més endavant.
Fins demà.
Diari de Navegació 14-01-2011
Hora: 23:11
Milles recorregudes: 2.843 (avui 378)
Velocitat: 15.8 n.
Vent: NE; 18.5n.
Rumb: 258º, cercant el vent cap a la costa de Brasil.
Situació: Long. -23.6; Lat. 13.7
Lloc del ranking: 6.088 (hem guanyat 515 posicions)
Novetats: Naveguem rumb al oest cercant la costa de Brasil, per desprès poder davallar amb el vent més travessat i guanyar velocitat cap al sud. Ho fem així perquè les previsions de vent diuen que cap a la costa de Brasil sempre hi ha més vent que per la costa de Àfrica. La cosa comença a ser un poc pesant. Suposo que la falta de novetats et fa avorrir un poquet. ho hem de superar això tan sols es una fase, i encara no hem arribat a la zona de calmes que ja veurem com ens va per allà.
Fins demà.
Diari de Navegació: 16-01-2011
Hora: 0:44
Milles recorregudes: 3.225 (avui 382)
Velocitat: 16.4 n.
Vent: NE, 17.19 n.
Rumb: 184º, naveguem cap al sud.
Situació: Long. -27; Lat. 9.8
Lloc del ranking: 6.393 (hem perdut 305 posicions)
Novetats: Seguim navegant cap el sud. Aviat passarem l'equador. Crec que s'ha de fer una festa. Ja vos contaré quin drets tenien els que havien creuat el equador, també quant es creuà el Cap de Hornos també els mariners tenien certs privilegis. De moment naveguen a bona velocitat, esperam les calmes, a les que arribarem ben aviat.
Fins demà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada