Aquests darreres dies hi ha hagut soroll, per Catalunya, debut a la dimissió de la Junta de Classe de Vela Llatina de la Federació Catalana de Vela. No hi entraré. Les seves raons tindran. Es mereixen un fort aplaudiment per la tasca feta i donar-lis les gracies per tot i estar-lis sempre agraïts. Qui ha emprat temps en una idea, la desenvolupada, o intentat, i ha vist que ja no donava per més, per jo, té tots els respectes d'aquest mon, com diuen 'Qui fa tot el que pot, no està obligat a més'. I amb això ja ho he dit tot.
Quan s'ha intentat donar explicacions de perquè no ha funcionat, s'han donat exemples d'altres llocs on si funcionen les regates de vela llatina. Les competicions funcionen quan hi ha algú que vol competir, ho demostren els esports mes peregrins que hi ha per aquest mon. I n'hi ha de 'raros'! Si no es vol competir, o les condicions que hi ha per competir no son les més adequades, siguin les que siguin, no hi res a fer.
Ara faré una explicació filosòfica, o com li volgueu dir. Prendré el exemple de la vela llatina a Gran Canària, que és on hi ha, per jo, el màxim exponent de competició i competitivitat. En aquella illa, hem de tenir en compte que sols és a Las Palmas on es fan competicions fortes, 'las pegas' els hi diuen. Darrera de això com tots sabem hi ha societats, barris, empreses, administracions, etc... i el que hem pareix més important per jo 'LA FEDERACIÓN DE VELA LATINA CANARIA'... que vos pareix? Pensau-hi amb això. No diré res més.
Fins una altra.
Hola, Joan!
ResponEliminaSuposo que et refereixes al fet que a Canàries la vela llatina té una federació pròpia, la Federación de Vela Latina Canària, separada de la Federación Canària de Vela. Diria que la raó d'això és que allà la vela llatina, tot i que és competió, té un caràcter molt popular, que no lliga gaire amb el caràcter més burgès i elitista de les regates de vela convencionals, per dir-ho així, i dels clubs nàutics.
Aquí això no es dóna; és a dir, no crec que hi hagi tanta diferència social i econòmica entre un àmbit i l'altre. En general, els armadors de vela llatina són gent benestant. Però no els agrada competir i això fa que encaixin més en una federació de patrimoni marítim que en una federació esportiva, si més no a Catalunya.
Aprofito per dir-te que per Setmana Santa vam estar a Palma i ens vam acostar fins a Cala Gamba per sortir amb el "Volga", i vaig tenir ocasió de veure "en viu i en directe" algunes embarcacions que només coneixia de nom, entre elles el "Paquita B". A veure si la propera vegada puc conèixer el patró.
Cuida't!
Per en Joan Sol.
ResponEliminaSempre he cregut que tenir alguna associació o federació separada de la Federació Nacional de Vela ens aniria millor que estar dins ella. Ho dic perquè, excepte en contades ocasions, quan hem compartit trofeu amb altres tipus de embarcacions a vela, d'altres, com diria classes, des de les olímpiques a les no olímpiques, sempre ens han mirat com a aquells d'aquelles barquetes de fusta, ... i no vull dir més perquè ... com diuen els castellans 'Por encima del hombro' com a pels parents pobres.
Ho sent, però es la meva impressió.
També podria ser que no ens anés tan bé com crec. Son pensaments meus.
Si tornes a venir per Palma avisam i ens podrem conèixer.