Paquita B

Paquita B

dimecres, 19 de desembre del 2018

MOLTS ANYS

Molts anys a tots i bones festes.
  Quan arriben aquests dies assenyalats, la gent es desitja que tenguin felicitat per a MOLTS ANYS, i 90 anys son molts anys. 
  90 anys son els que ha complit sa nostra barqueta, 90 anys navegant, fent feliç a la gent que ha navegat amb ella. 
   Ha fet feliç al meu padrí, que la va construí. Al seu cunyat, el tio Sebastià, que solia navegar amb ell, tant sortint a pescar com a participar a les regates. A la seva dona, la meva padrina, que el veia tornar a casa amb els trofeus guanyats a les regates, que encara son a ca nostra, o quan tornava amb una bona pescada i li havia de fer net es peix i ella es queixava de haver de fer tal feina, i llavors ho havien de regalar als veïnats, no el podien congelar com ara, que eren feliços de tenir peix de franc. A ma mare, de la qual la barca du el nom, que me contava a mi, quan jo era petit, i la barca ja la havien venuda, com ella sortia a pescar o navegar amb son pare, on jo ara m'imagino el gaudiment que tindria ella de poder sortir amb son pare a navegar amb sa barqueta. A mon pare, que sortia també a pescar amb ells quan festejava a ma mare, i es marejava quan la barca s'aturava de navegar, o aguantava es gànguil i es llum d'oli, mentre feien gamba el vespre abans de haver de anar a pescar.
  La felicitat que donà  a ma mare, quan va anar a Cala Gamba i la va tornar a veure, més de quaranta anys desprès, pensant que ja havia desapareguda, i veient que tornava a ser la "Paquita B" que ella havia conegut. 
   La felicitat que ens ha donat a n'en Martí i a mi, tots aquests anys, ja vint, que hem pogut navegar amb ella. A les nostres famílies, que ens han vist feliços recollint els nombrosos premis que hem guanyat, i no tant feliços, encara que no perdent mai la esperança, quan quedaven els darrers, que ho varen ser moltes de vegades.  
  Aquest any hem tornat a ser feliços, desprès de una etapa un poc fosca, on era dubtós que tornés a navegar, però a la fi hi ha tornat. Aquest any quasi hem comptat les regates on hem participat en victòries, tan sols en ha fallat una, però no tot poden ser flors i violes.
  Així que Bones Festes, Bon Nadal, Bon Any nou i que per a Molts Anys puguem ser feliços. I si hi ha persones que ara ja no son amb noltros, no les recordeu amb tristor, si no recordau-les en els moments que eren felices i que s'ho passaven la mar de bé, segur que la tristor per la seva falta es mitigarà un poquet.
  Molts anys, bones festes i pau als homos i dones de bona voluntat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada