Paquita B

Paquita B

dissabte, 28 de març del 2015

NOVES A SOBRE UN ASSUMPTE VELL

  Cercant noves a sobre el "Andrés Lupo" en el què el meu padrí navegà, cercant concretament on i qui va desballestar-lo al any 1908, vaig trobar dues ressenyes al diari "La Vanguardia" i una fotografia a un bloc en llengua anglesa. 
  
  La fotografia es aquesta:


  És el "City of Nankin", desprès va ser re-nomenat "Andrés Lupo", poc desprès de ser avarat a Glasgow l'any 1859. En aquella època anava aparellat de fragata.

  Les dues ressenyes al diari diuen:

  Diari "La Vanguardia" de la edició de divendres 11 de novembre de 1904.

  "Ha entrado en el dique flotante el vapor de la matricula de Bilbao «Margarita». Cuando salga entrará en el dique para limpiar fondos el brik barca uruguayo «Andrés Lupo»".

  Diari "La Vanguardia" de la edició de dimecres 16 de novembre de 1904.

 "Limpio de fondos, ayer tarde salió del dique y se disponía á zarpar para la América del Sur la corbeta italiana «Andrés Lupo»".

  Hi ha un error en aquesta darrera ressenya, la corbeta no era italiana si no uruguaiana, com diu correctament la primera ressenya.

De moment es tot. Encara segueix bussejant per internet per esbrinar on va ser desballestat el "Andrés Lupo" ex "City of Nankin", un dels darrers anomenats "clippers" que encara estaven en actiu a principis del segle XX.

Seguiré cercant.

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada