Paquita B

Paquita B

dissabte, 1 de desembre del 2012

UN OFICIAL DE LA ANDRES LUPO

 Tornant a bussejar per internet he trobat un paràgraf en el bloc de marina "Vida Marítima". La entrada tracta dels vaixells de la Companyia Transatlàntica anomenada "Los Tres Comillas" i per mig hi surt un capità, mallorquí, de aquesta companyia que feia el creuer del Atlàntic. 
  Vos poso un boci, el que m'interessa, del paràgraf d'aquest bloc on es parla de ell.
  " Don Gabriel Roselló Guiscafré, también excelente amigo nuestro, fue como aquél discípulo del veterano capitán don Juan Molí, en la Escuela de Náutica del Instituto Balear. Realizó sus prácticas en el vaporcito SALVADOR de la Compañía Arrendataria de Tabacos y en el bergantín goleta BEATRIZ. Fue piloto de la corbeta uruguaya ANDRES LUPO también de armadores mallorquines, realizando durante cinco años viajes a los Estados unidos, Nueva Escocia y Argentina y en posesión ya del título de capitán entró en la trasatlántica en el año 1909. "

   Aquí avall vos poso dues fotografies, en una es veu a Don Gabriel Rosselló Guiscafré en un retrat com a capità de la Companyia Transatlàntica i recollida del bloc "Vida Marítima". I a la altra es un fotografia que ja he publicat dels oficials de la Andres Lupo presa a Yarmouth, Canadà. On suposo que un dels cinc personatges que hi surten és Don Gabriel. La veritat no puc posar en clar quin dels tres, amb aspecte de oficial, és. Encara que els dos que estan a la dreta del que du la gorra blanca no ho son, ja que donen mes la impressió de ser més mariners, tal vegada el nostramo, un cuiner, el mestre d'aixa?.
  Ens tendrem que decidir per el altres dos que estan a la esquerra del de la gorra blanca, que per jo té tot el aspecte de ser el capità. 


  M'ajudau a esbrinar-ho?

  Gracies per anticipat.

  Fins a la pròxima.

  Joan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada