Paquita B

Paquita B

dilluns, 26 de setembre del 2011

LA MARE DE DEU DEL MIRACLE I DISCULPES

  Començaré pel darrer, demanant disculpes, ja que debut a una avaria del meu proveïdor de telefonia no he pogut posar aquesta entrada fins avui. Demano especialment disculpes a tots aquells que dissabte estaven a Cala Gamba i els vaig deixar en la amb la història de la Mare de Deu del Miracle.

  Si alguna vegada anau a la església de Sant Magí (Inmaculada Concepción), (no sé perquè no li deixaren el nom del sant, ho cercarem) hi ha una capelleta quasi sempre il·luminada sols per la llum de les espelmes i animetes, amés de un llum directe a sobre la verge que li dona  a la capella un aire molt especial. Com és especial la història que té a veure amb ella.
  
  Diu la tradició i segons testimonis documentats de la època, o això diuen, que la imatge de la Verge que estava col·locada como pedra clau en el antic oratori de Sant Magí, avui desaparegut, i que la gent denominava com a  la 'Verge del Portal' obrà un prodigi.

  Aquest prodigi que estava escrit a les parets de la capella de la Verge dins l'antic oratori, deia:

  Que uns mariners d'un vaixell anglès (pèrfida Albió) fondejat en el port, jugaven a bolles o bitlles, (no es sap bé). I un de ells, genovès, (aquests italians), que perdia, i mentre deia una greu flastomia, llançà una bolla a la figura de la Verge que estava damunt del portal, ferint-la a la cella dreta, i del cop en va sortir sang que rajà fins el llindar de la porta. Quan els mariners veren aquest fet, fugiren cap el vaixell i es feren a la vela. Però no hi ha mal fet sense càstig, diuen. El vaixell estava en mig de la badia a la vista de tothom, i de cop i volta en un dia clar i seré, li pegà un llamp i l'enfonsà. Es diu que cap de ells es va salvar.  

  Es diu en documents certificats per notari, que aquest fet succeí un primer de maig de 1542, data en la qual junt amb el darrer diumenge de setembre es celebra aquest fet. Per qual cosa volia jo posar aquesta entrada el dissabte a vespre, però la avaria m'ho va impedir i vos demano disculpes.

  Avui en dia encara es conserva la figura de la Verge, amb la esquena sense desbastar desprès de tallar-la de la pedra clau del portal, i la pedra del llindar a sobre la que caigué la sang. Quan volgueu la podeu anar a veure i a resar-li. Les dones de la meva família li tenien una devoció especial i li resaven per aconseguir coses, ja que havia fet el miracle que d'una pedra rajàs sang, podia aconseguir coses més senzilles.

  Això es tot per avui. Ens veurem aviat.

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada