Paquita B

Paquita B

dimarts, 2 de novembre del 2010

LA APOSTA PELS JOVESSi heu visitat el bloc de en Joan Sol "La Mar és el camí", heu vist com jo la reunió que han tingut l'European Maritime Heritage i el seu lema de Som capaços de transmetre el nostro patrimoni a les generacions futures?

Crec que aquí a Mallorca i en referència a la vela llatina si "seriem" capaços de fer-ho. Dic "seriem," perquè sols falta superar un escaló, petit o gros, no ho sé. Aquest escaló és el de les "Dragoneres." Una vegada pujat, crec que tot seria només començar a filar.

Parlar amb varis clubs nàutics per la creació de una secció, dins el seu departament de regates, de vela llatina per a joves que han deixat els optimists, no crec que fos molt difícil. Aconseguí per aquests clubs nàutics, que s'han compromès, una o dues "Dragoneres," en principi cedides o adquirides, segons la solució de superar el escaló, tampoc crec que fos cap impossible. Fer un reglament específic dins la vela llatina de regates, que especifiqués, com ho fan els altres de les classes monotip, totes les dades i mides del botet, tampoc seria molta de feina. Aconseguir proves perquè aquestes tripulacions hi participin, n'hi ha, El Trofeu Hivern, ara en la XVI edició, La Diada, els trofeus de Mestres d'Aixa, Primavera, Palmavela, Setmana de Vela de Cala Gamba, Gran dia de la Vela, Fuerzas Armadas, Buffet Frau, Trofeu del Club Nàutic de S'Arenal... anomenant sols alguns de la Badia de Palma, amés hi ha els de Porto Colom, i qualcun més que s'hi podria afegir.

Ho tenim tot solucionat. Si ho poguéssim fer l'European Maritime Heritage estaria contenta amb la nostra aportació a la transmissió del nostro patrimoni marítim a les futures generacions. No demanaríem cap premi, som mallorquins i aquestes cosses no ens van, calma i tranquil·litat és el que ens agrada, fora aldarulls, un premi ens desconcertaria.

Si fossem capaços de superar el escaló de les "dragoneres," aquestes imatges que hi ha al principi, tal vegada es ferien més habituals a les regates de vela llatina a Mallorca. Esperem que ben aviat pugi ser pujat.

Amen. I si no som vius, som morts.

2 comentaris:

  1. Joan, com funciona això de les "dragoneres"? És a dir, quantes unitats hi ha, se'n van fent de noves, creen escola realment, serveixen per atraure els nens cap a la vela llatina... Quina valoració en feu aquí?

    ResponElimina
  2. Va magre, en realitat no sé exactament quin és el problema però la escola de mestres d'aixa, no ha tirat cap endavant el projecte. I crec que mentre no es solucioni aquest entrebanc, no hi res seriós a fer. Cada vegada que s'han tret a qualque lloc, el èxit s'ha assegurat, els infants les han fetes navegar, però...
    Bé l'escola de mestres d'aixa en va construir quatre, amb la intenció de fer el que podríem dir "l'optimist" de la vela llatina, (però de moment no n'ha fetes més) com dic a la entrada la intenció era fer-la servir coma classe monotip per a joves. No es crea escola perquè no no n'hi ha de escola, sols es treuen un cop al any durant la Diada, però sempre hi ha joves que les fan navegar. Si serveixen per atreure als nins, però si no hi ha competició, com els optimist, no pots fer res. No hem podem fer cap de valoració, quan només es treuen una vegada al any. Aposta a la meva entrada dic allò del escaló. Però si qualque dia es puja el escaló, la idea ja està ben pensada.

    ResponElimina