tag:blogger.com,1999:blog-6684888209644366844.post6194935088284843848..comments2023-08-29T13:41:03.208+02:00Comments on PAQUITA B: Sant Magí i Santa CatalinaJoanhttp://www.blogger.com/profile/18269822024698760109noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-6684888209644366844.post-64220058999537704662010-10-04T10:55:13.889+02:002010-10-04T10:55:13.889+02:00Contestant al Far de la Banya, un tio meu, capellà...Contestant al Far de la Banya, un tio meu, capellà i catalinero, durant molts d'anys en va ser rector de Sant Magí, els catalineros li deim així, no la Inmaculada Concepción que es el seu nom com a parroquia. Be aquest bon senyor, mort no fa molt de temps, va fer una excursió per a la tercera edat del barri a Brufaganya, a veure el santuari que hi ha allà i visitar un poc la regió. Mon pare i ma mare hi anaren.<br /> Contestant a La Mar: Quan era petit de tots aquests menjars quasí no hi havia setmana que en menjas un. De veritat encara de tant en quan mon para nos en fa, cada vegada que anèm a dirar a ca seva.Joanhttps://www.blogger.com/profile/18269822024698760109noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6684888209644366844.post-48363484511076635142010-10-02T17:14:04.066+02:002010-10-02T17:14:04.066+02:00No cal dir que m'agraden ses burballes (/burba...No cal dir que m'agraden ses burballes (/burbaies/) llises o rissades :). I pensar que ara per tal de disfrutar d'un àpet hem de menjar collonades d'aquestes de la cuina moderna.....(una panxada de fam). Està clar que aquestes tradicions de les que parles s'enmarquen dins una època en la qual la classe mitjana no existia: o eres ric o pobre....si no....qui menja això dia 19 d'agost quan amb un trampó vas que xutes i romans fresquet....en aquell temps era més important el "qué" menjaves que "quan" ho feies....Pel que fa a Santa Catalina m'hi vaig passar moltes hores de jove, al mercat, al carrer gran comprant garbellets a Ca Don Pau (pobres ocellets) o al Cine Moderno...éra un poble i no un barri..<br />El menjar blanc l'ha recuperat el nostre millor cuiner en Toni Pinya i està deliciós. Hi ha molts de plats mallorquins que no se perquè han caigut en l'oblit: Burballes, pancuit, sopes de peix, fava parada que són bonissims per a la salut i per al paladar (emperò com que ara som rics.....) jo els estic recuperant per a la vida quotidiana tot i que som conscient que competir contra Casa Tarradellas etc......és dificil.... Una abraçadaLA MARhttps://www.blogger.com/profile/05411231575102674493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6684888209644366844.post-54760078883718332362010-10-02T15:18:46.261+02:002010-10-02T15:18:46.261+02:00No cal dir que com a tarragoni aquesta entrada m&#...No cal dir que com a tarragoni aquesta entrada m'ha deixat molt encuriosit... :-)<br /><br />EduardFar de la Banyahttps://www.blogger.com/profile/14954043152387853734noreply@blogger.com